motorrijden-in-een-groep

Motorrijden in een groep


Is het moeilijk? Nee. Maar het is wel verstandig om een aantal regeltjes in acht te nemen als je gaat motorrijden met een groep andere motorrijders. Er is veel over gezegd en geschreven, maar neem deze belangrijkste tips uit de praktijk even mee als je met een groep motorrijders gaat rijden:

  • Kijk in je spiegel! Ontstaat er een gat tussen jou en de motorrijder achter je? Houd dan in en zorg dat hij of zij het weer kan bijbenen. Als iedereen in de groep zich aan deze regel houdt, is het haast onmogelijk om elkaar kwijt te raken en hoeft de voorrijder niet steeds ├ílle motorrijders in de groep in de gaten te houden. Dat is in de praktijk trouwens haast niet te doen.
  • Haal niet in, blijf op dezelfde positie in de groep, en blijf op gepaste afstand van de motorrijder voor je.
  • Probeer niet anderen bij te benen als je dat eigenlijk een beetje te spannend vindt, rijd je eigen tempo. De motorrijders voor je houden je in de gaten, je zult ze niet zomaar kwijt raken.
  • Als het kan houd je de groep compact door in een baksteenformatie te rijden. Zeker bij verkeerslichten en kruisingen is dat handig, dan is de kans groter dat je met z'n allen snel weer verder kunt.

Veiligheid voor jou en de anderen staat natuurlijk voorop. Laat je niet opjutten en doe geen dingen die je ook niet zou doen als je alleen zou rijden. En vergeet ook het belangrijkste niet: genieten! Lekker motorrijden, zonnetje op je knar en af en toe een pauze voor een kop koffie en een praatje met je groep. Ontdek het zelf, word ook lid van de leukste motorclub op internet!Doe mee, word nu lidKosten: 54 euro per jaar

Motormaatje is onderdeel van de Motor.NL Riders Club. Als clublid krijg je niet alleen onbeperkt toegang tot Motormaatje, maar ook tot Motor.nl en alle voordelen die bij de Motor.NL Riders Club horen! Denk hierbij aan toegang tot onze evenementen, clubacties en andere structurele voordelen zoals korting op je motorverzekering en motorkleding.


Kijk voor meer informatie en om lid te worden op motor.nl/ridersclub